ARENDAL: Ved to tilfeller i september og ett i juli i fjor skal mannen ha gått løs på mannspersoner. Torsdag ble det avsagt dom i saken i Aust-Agder tingrett.

Grimstadmannen, som tidligere er domfelt og bøtelagt for voldshandlinger flere ganger, erkjente seg skyldig i samtlige poster i tiltalebeslutningen og ble dømt til ni måneders fengsel for de tre tilfellene.

— Ble beskyldt for vold

Den mest alvorlige voldshandlingen skjedde på en adresse i Arendal, der tiltalte i alkohol- og narkotikarus ble rasende på fornærmede fordi; "han oppfattet at fornærmede beskyldte ham for å ha utøvd vold mot NN mens de var oppe i andre etasje".

Tiltalte gikk derfor til angrep på mannen og både slo og sparket han. Volden skjedde både inne i leiligheten og utenfor der "han til slutt traff fornærmede med et kraftig spark i hodet, og at fornærmede deretter falt i bakken og ble liggende".

Det ble senere dokumentert brudd i nesen og i ansiktsskjelettet på fornærmede etter at han ble fraktet til Sørlandet sykehus Arendal med ambulanse.

- Provosert på utested

Senere samme kveld på et utested i Arendal ble grimstadmannen provosert av en person som han mente hadde laget kvalm der ved en tidligere anledning.

"Tiltalte erkjente at han på grunn av dette raseriet tildelte fornærmede en skalle på nesen slik at fornærmede falt i bakken, og at han kan ha sparket fornærmede mens han lå nede på bakken. Tiltalte kunne i midlertidig ikke huske disse sparkene", står det i dommen.

Fornærmede forklarte at angrepet skjedde helt uprovosert.

Mistenkte tyveri

Tiltalte skal også ha banket opp en mann i juli som han mistenkte for å ha stjålet penger og en mobiltelefon av en venn.

Tiltalte og vennen slo mannen flere slag i hodet med albuen og "kneet" han flere ganger i kroppen.

Dette skal også ha skjedd uprovosert.

Grimstadmannen ble derfor dømt for ett tilfelle av forsettlig legemsbeskadigelse og to tilfeller av forsettlig legemsfornærmelse.

Han slapp å betale saksomkostninger.