BERGEN: – Vi var helt i sjokk da vi så kattungen, sier Thor Opdahl til Fanaposten.

Opdahl var på ferie sammen med familien sin i kristiansandområdet. Mandag formiddag kjørte familien hjem til Bergen, en strekning på over 400 kilometer,

— På vei mot Bergen hørte vi en svak mjauing i Setesdalen, noen mil etter Evje. Vi syntes det var merkelig, men tenkte likevel ikke mer over det, sier han.

Da familien kom fram til Nesttun utenfor Bergen mandag kveld hørte de derimot en desperat mjauing. Først trodde familien at lydene kom fra deres egen katt.

Sjokket var stort da vi så et lite kattehode stikke frem under bilen. Den sto på en plate under motoren

— Sjokket var stort da vi så et lite kattehode stikke frem under bilen. Den sto på en plate under motoren, sier Opdahl.

Klort til blods

Etter mye om og men fikk endelig Opdahl og konen Evelyn lokket fram det redde vesle kreket og plassert den i et bur.

Katten ble helt hysterisk og sint da vi prøvde å få den frem. Den var skrubbsulten og redd

— Katten ble helt hysterisk og sint da vi prøvde å få den frem. Den var skrubbsulten og redd. Selv ble jeg klort til blods, sier Opdahl.

Skal stamme fra Marnardal

Det viste seg etter hvert at katten skal stamme fra en gård i Marnardal, som Opdahl besøkte dagen før familien forlot Kristiansand. Opdahl ringte derfor gården han hadde besøkt for å forsøke å få klarhet i kattemysteriet.

— Hun jeg snakket med på gården kunne bekrefte at en av deres kattunger hadde vært borte vekk det siste døgnet. Og da jeg beskrev hvordan den så ut fant vi raskt ut at den hørte til der, sier han.

Foreløpig uten et hjem

Kattungen skal nå ha roet seg etter den dramatiske episoden, og spiser mat og lar seg klappe. Familien har også valgt å døpe den "Lucky", ettersom den mot alle odds overlevde ti timer i en varm bilmotor. Nå håper de at katten får et godt hjem hos noen.

— De på gården ønsket ikke å ta den tilbake. Det ble for mye styr for dem, og jeg ønsker heller ikke å sitte ti timer i bilen hver vei for å levere den tilbake. Vi har allerede tre hunder og en katt selv. Jeg håper katten kan få et godt hjem og at noen i bergensområdet vil ta imot den. Det ville vært kjempesynd om vi måttet avlive den, sier han.