ARENDAL: En 21 år gammel kvinne er i Aust-Agder tingrett dømt til 26 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år etter å ha kjørt og krasjet en bil i beruset tilstand.

Fikk hjernerystelse

Det var i januar i år at 21-åringen kjørte inn i et autovern på Rykeneveien i Arendal, for så å komme over i motsatt kjørefelt hvor bilen stanset på et fortau. Bilen fikk skader, og kvinnen havnet på sykehus med hjernerystelse, kommer det fram i dommen.

Kvinnen hadde en påvirkningsgrad som tilsvarer en alkoholkonsentrasjon i blodet mellom 1 og 1,5 promille.

Fratatt førerkortet

21-åringen stod tiltalt for å ikke ha ferdes aktsomt i trafikken og for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Hun var også tiltalt for ulovlig å ha skaffet seg 15 valiumtabletter med det narkotiske stoffet diazepann, og for ulovlig å ha brukt narkotika. Kvinnen tilstod nylig forholdene i Aust-Agder tingrett. Kvinnen ble dømt for alle tiltalepunktene.

Straffen ble satt til 26 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. 21-åringen må også betale en bot på 7000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. Kvinnen mister også retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i en periode på ett år og åtte måneder. Hun må ta ny førerprøve før hun kan kjøre bil igjen.