KRISTIANSAND: Mandag kveld gikk forkjemperne for Mosby og Hommeren fra gruppemøte til gruppemøte for å forklare politikerne hvorfor deres alternativ er best. Tirsdag kan saken få sin løsning i oppvekststyret.

Kristelig Folkeparti og Venstre er delt. Fremskrittspartiet og Høyre går for Hommeren. Arbeiderpartiet diskuterte fortsatt saken mandag kveld. Bystyregruppa er delt. Man partiet fortsatte arbeidet ut over kvelden for å finne en felles løsning, som sikrer gode levekår på Mosby.

Gir ikke opp

Både rådmannen og den kommunale prosjektgruppa har gått inn for at barneskolen skal legges til Hommeren, hvor ungdomsskolen allerede er plassert.— Løpet er ikke kjørt. Mosby har tomt og areal klart, og har fremtiden foran seg. Hvis barneskolen legges til Hommeren tilføres ikke bygda noe mer. Tvert imot blir vi fratatt et samlingssted på Mosby, og mister en kvalitet vi har i dag. Hvis Mosby mister barneskolen må politikerne komme med andre tiltak som kan motvirke de levekårsutfordringene vi har, sier Pål Hodne i nærmiljøutvalget, som representerer velforeningene på Mosby.

Trenger et senter

Forkjemperne for å legge barneskolen til Hommeren har en annen innfallsvinkel.

— Legges barneskolen til Hommeren, vil de fleste elevene bo nærmere skolen, og færre elever må transporteres med buss. Dessuten ønsker vi at bygda skal få et senter for idrett, kirke, skole, kultur og fritid, forteller Olaf Haugen i skolestyret i Ytre Torridal sammen med Helge Syvertsen fra aksjonsgruppa for velforeningene på Hommeren.

Ap delt

— Vi har hatt en lang diskusjon, og vi er delt. Derfor forsøker vi nå å komme fram til en løsning som ivaretar hele bygda, sier partiets gruppeleder Mette Gundersen.

— Levekårssituasjonen på Mosby må tas på alvor. Vi må vise at vi ser Mosby. Vi trenger en god løsning for hele bygda. Derfor vil vi fremme et eget forslag i oppvekststyret tirsdag, som vi jobber med nå, sier Gundersen.

KrF er delt

KrF klarte ikke å enes om ett syn på sitt gruppemøte mandag. Jørgen Kristiansen, som er varaordfører, støtter Hommeren. Når saken kommer opp i oppvekstyret tirsdag, stemmer Irene Solli for Mosby.

— Men gruppa er delt omtrent på midten. Vi har ikke konkludert. Først skal saken opp i oppvekststyret, så i kommunalutvalget og formannskapet før bystyret behandler saken 22. februar. Vi er i en prosess, sier Solli.

Tilhengerne av Mosby legger vekt på de spesielle levekårene der. Tilhengerne av Hommeren legger først og fremst vekt på skolestruktur og økonomi.

Frp og H for Hommeren

Både Tor Utsogn (Frp) og Hans Otto Lund (H) forteller at de går for Ytre Torridal og Hommeren. De vektlegger at barneskolen da blir liggende midt i bygda.

I tillegg vil Frp ha separate skolegårder for de største og minste elevene. Partiet vil også utbedre skoleveien fra Høietun og ned, slik at elevene får en sikker skolevei.