Tidligere har man ikke hatt kjernetid i barnehagene, som er åpne fra 06.45 om morgenen til 17.15 om ettermiddagen. Enkelte har benyttet seg av hele dette tidsrommet. At det nå foreslås at man må gjøre en avtale med barnehagen om en kjernetid på ni timer har fått enkelte til å reagere.

— Jeg har en forståelse for det, sier ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp). - Jeg kan se at jobber man i Kristiansand kan det bli noe trangt, men samtidig sier vi at må man enkelte ganger gå ut over ni timer, så åpner vi for det. Denne innstramningen krever nok litt mer planlegging fra foreldrenes side.

Mykjåland forteller at kommunen har sett på sitt regelverk for barnehagene som en følge av at statlige rammetilskudd falt bort. Med stram kommuneøkonomi har man vurdert hvilke tiltak som må settes i verk for å ha flest mulig ansatte på jobb på de tider av døgnet det er flest barn i barnehagen.

Iveland kommunestyre behandler denne saken i kveld, og Mykjåland peker på at hun ikke kan forutsi utfallet, om kommunestyret støtter forslaget om en kjernetid på ni timer. I samme lovforslag går man inn for å fortsette ordningen med at kommunens to barnehager holder stengt i juli.

— Selv om dette er en innstramning vil jeg understreke at vi satser på barn og unge i Iveland, og vi har en målsetting om å gi barna i kommunen et godt tilbud i barnehagene. Iveland har to barnehager, har vedtatt å bygge en ny og har per i da over 100 prosent barnehagedekning.