Ungt entreprenørskap har aldri tildelt denne prisen til en ungdomsskolelærer før. Hvordan føles det?

– Jeg visste ikke engang at jeg var nominert, så det var veldig artig, både for meg og for skolen. Jeg gjør jo ikke dette alene.

Entreprenørskap er ikke nytt på Lindebøskauen skole. Hvordan begynte det?

– For 15 år siden ønsket vi å samle inn penger til en skoletur med 9. trinn. Målet var som følger: Vi reiser så langt vi kommer med pengene vi tjener. Etter mye arbeid havnet vi på Island, og siden den gang har vi dratt flere steder både i Europa og i Norge, finansiert av elevbedriftene.

Fra Ungt Entreprenørskap sin kåring forrige uke. Foto: Kristiansand kommune

Hva synes elevene om å kunne ha sin egen bedrift?

– Elevene på 9. trinn driver blant annet Kafé Kringkasteren på søndager fra påsketider og fram til høsten, og i fjor hadde en guttegjeng fått tak i høns som klekket egg før kafeen i det hele tatt hadde åpnet. Dette gjorde de på sin egen fritid, og det sier vel litt om engasjementet deres. Jeg er stolt av elevene, og kafeen de driver unner jeg alle et besøk.

Hva lærer de av dette?

– De lærer seg å mestre ting i et positivt læringsmiljø, samtidig som de får et innblikk i hvordan næringslivet fungerer, på godt og vondt. Man må gjøre en god jobb, hvis ikke mister man kunden.

Har du noen episoder du vil trekke fram ?

– Vel, en gang fikk elevene i oppdrag å male et stort gjerde her på Flekkerøy. Kunden var misfornøyd fordi de hadde sølt med malingen, og da måtte de rydde opp etter seg, noe som tok mange, lange timer. Da jeg spurte dem hva de hadde lært, sa de: "Neste gang skal vi male gjerder som har plen under, så det ikke tar så lang tid å fikse!"

Får elevene mange oppdrag?

– Ja, lokalmiljøet støtter opp om dem, noe vi setter ubeskrivelig stor pris på. Flekkerøy har lang tradisjon for gründerarbeid, og er flinke til å komme med oppdrag til elevene. Etter at vi fikk i oppgave å lage mat til 900 personer, har vi pleid å si at ingen oppdrag er for store, eller for små.