ARENDAL: — Kvinnen som ble funnet død er i alderen 40-50 år. Vi er rimelig sikre på kvinnens identitet, men jobber videre med å få bekreftet dette, sier innsats Bernt Byklum Bjerke til Fædrelandsvennen.

Kvinnen ble funnet død ved 7-tiden mandag morgen. Ifølge Bjerke har dødsfallet trolig skjedd søndag kveld eller natt til mandag. Dødsårsaken er foreløpig ukjent og politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

- Mistenker dere at det har skjedd noe kriminelt?

— Det vet vi ikke foreløpig. Vi holder alle muligheter åpne og etterforsker bredt, sier Bjerke.

Åstedet ble mandag morgen undersøkt av kriminalteknikere. Den avdøde kvinnen skal ikke ha merker som tyder på at hun er utsatt for vold.

kvinne-død2b.jpg Foto: Morten Boswarva

Funnet død på busstopp

Kvinnen ble funnet død på et busstopp rett ved E 18, ved innkjøringen til Nesheim skole. Den avdøde ble funnet av skoleelever og foreldre tidlig mandag morgen.

Politiet fikk melding om kvinnen som lå livløs i veikanten klokken 07.41, og ambulansepersonell dro ut.

— Ambulansepersonell melder at damen er død. Politiet iverksetter undersøkelser, melder Agder-politiet i sin presselogg.

Ved 10.45-tiden ble den døde kjørt til sykehus for videre undersøkelser.

— Ettersom det ligger en skole like i nærheten ønsker vi ikke å gjøre disse undersøkelse her, sier Bjerke.

Kan ha falt på glattisen

I politiets presselogg som ble sendt ut klokken 13.05 opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, at det muligens kan være et fall på glattisen som er årsaken til dødsfallet.

— Krimteknikere har undersøkt stedet, og patruljen har innhentet informasjon. Det kan muligens være et fall på glattisen, sier han.

Kriminaltekniker Ørjan Stokke, som var på åstedet mandag, opplyser ved 13-tiden at politiet fremdeles holder alle muligheter åpne.

— Det kan dreie seg om et fall, men vi etterforsker fremdeles bredt, sier Stokke.

Han opplyser at kvinnen vil bli obdusert for å avklare dødsårsaken nærmere.

— Ellers er vi svært interesserte i tips fra folk som kan ha sett kvinnen i området søndag kveld, eller vet hva hun har gjort her, sier Stokke.