KISUMU: Den skjedde på en svært oversiktelig strekning med frisikt i begge retninger – den ene veien på flere hundre meter, den andre veien flere kilometer.

— Lastebilen kom derfra, sier 56 år gamle Agnéca Anyargo Arego og peker oppover den svakt slake bakken i retning Kisumu. Hun bor i en liten landsby ved veien sammen med ektemannen Morice Orgango Arego – også han så selve krasjet.

Stor fart

Sjåføren vår oversetter det de forteller fra swahili: Lastebilen kom kjørende i stor fart. Så begynte sjåføren å tute voldsomt uten at han bremset ned. Det virker som om han ikke hadde bremser i det hele tatt.

Ekteparet forteller så at lastebilen smadret rett i minibussen bakfra som så fortsatte rett fram uten å velte.

Straks strømmet det til mennesker for å hjelpe. Blant annet sønnen deres, 25 år gamle Moses Ollera Arego. Han forteller at de klarte å få ut alle sammen raskt.

– Men vi så at det var et liv som var gått tapt, sier 25-åringen. Han anslår at det tok en time fra krasjet til de kunne begynne å frakte de skadde til sykehuset.

Ingen lærdom

Når Fædrelandsvennen snakker med familien, står de rett ved en stor mengde knust glass og bildeler fra tragedien på søndag.

I mens suser biler og lastebiler forbi i hastigheter som langt overgår de 80 km/t som strekningen tillater. Og de aller færreste motorsyklistene har hjelm på.