SØGNE: Økonomirapporten for andre tertial viser at kommunens 2013-budsjett overskrides med rundt åtte millioner kroner. Det betyr at noen av kommunens planlagte investeringer trolig må utsettes.

Ombyggingen av Søgne omsorgssenter til flere korttidsplasser (5,5 mill. kroner), utbyggingen av Langenes fiskerikai (4 mill. kroner) og opprustning av kommunale bygg (5 mill. kroner) er noen av investeringene som rammes.

I minus

Åtte kommunale enheter forventer budsjettoverskridelser på til sammen åtte millioner kroner i forhold til revidert budsjett. 13 enheter regner med å gå i balanse, og økonomisjef i Søgne, Ståle Øverland, skriver i rapporten at disse enhetene erfaringsmessig vil ha et mindreforbruk.

Blant enhetene som går i minus er Nav, som rådmannen vil følge ekstra nøye med på fremover. Enheten kommer etter anslag til å gå over budsjettet med 2,2 millioner kroner ved andre tertial. Med en tilsvarende utvikling ut året vil dette tallet ende på 3,6 millioner.

Mye snø i vinter

Ingeniørvesenet ser ut til å lande 500.000 kroner over budsjettet, hovedsakelig på grunn av mye brøyting i vinter.

Det er budsjettert med salg av eiendom til fem millioner kroner, men hittil i år har disse inntektene kun vært på 700.000 kroner. Det er også en av grunnene til at investeringene utsettes.