BIRKENES: — Ole Aasen har vært engasjert i Birkenes IL i mange år. Han har vært primus motor for historielagets årsskrift siden 1993 og han er sentral leverandør av stoff til den nye bygdeboka som kommer i løpet av et par år, forteller kulturleder Wenche Flaa Eieland.

Flittig maur

— Men det stopper ikke der. Ole Aasen er også aktiv i forbindelse med seniorturene hver torsdag, han er stadig ute og merker og skilter turstier og vedlikeholder løypene. Han er en flittig maur som stadig har prosjekter på gangt, forteller Eieland.

Den nær 80 år gamle ildsjelen fikk prisen under et 17. mai arrangement på Birkeland.Kulturprisen er i år et maleri malt av den lokale kunstneren Martin Birkeland.

Kulturblomst til kona

Ole Aasen har virkelig grunn til å feire. Kona hans, Bjørg Aasen, stakk nemlig av med en av de to Kulturblomst-prisene i Birkenes. Bjørg Aasen fikk prisen for sine mange år i det lokale avholdslaget, for sitt arbeid i Kreftforeningen, distribusjon av menighetsbladet og kjærlighet til gjenbruksbutikken som drives av misjonen.

UNGBIRK: Lars Aasheim Svaland er årets ungbirkvinner 2012. Foto: PRIVAT

— Dessuten har hun i 18 år vært en av ildsjelene for Nikodemus nattkafe på bedehuset i bygda og hun har stilt opp for ungdommene på lørdagskveldene. Bjørg er ei aktiv og positiv dame, sier kulturlederen.

Blomst for misjonsinnsats

Den andre kulturblomsten for 2012 gikk til Emmy Suggelia. Hun har vært aktiv i misjonen i 40 år, drevet eldres kvinneforening, drevet barneforening på Herefoss og har et stort hjerte for de svake.

— Emmy Suggelia startet også Yngstekoret og var dirigent og leder i ti år. Hun er et ja-menneske, slår Eieland fast.

Kulturblomstvinnerne fikk blomster, diplomer og keramikk fat laget av brukskunstner Anne Marie Trældal fra Svaland.

Ungbirk til skiskytter

Årets Ungbirk ble 17 år gamle Lars Svaland. Han er en allsidig idrettsutøver med skiskyting som hovedidrett. Han har hevdet seg i norgestoppen i sin årsklasse i flere år.

— På plussida kommer også at han er en likandes kar og humørspreder. Lars har også vært aktiv i BUKS, vært konferansier på Ung scene, vært veldig aktiv i 4H og et stort forbilde for de andre i 4H, sier Wenche Flaa Eieland.

Prisen som årets Ungbirk består av diplom, gavesjekk på 5.000 kroner og en blomst.