KRISTIANSAND: Jenta er innkalt til politiet for å avgi forklaring onsdag.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med 15-åringens familie. De ønsker ikke å stå fram, men forteller at det brutale overfallet har gjort sterkt inntrykk.

To slag mot ansiktet

Ifølge familien skjedde overfallet etter at 15-åringen hadde vært på Joker-butikken for å kjøpe bananer like før klokken 16 mandag ettermiddag. På vei fra butikken til Gimlehallen gikk hun langs stien ved Gimlebadet.

Jenta var i ferd med å legge lommeboka bort da hun oppdaget at en person kom imot henne.

Plutselig grep mannen tak i lommeboka med stor kraft. Jenta hylte til. Dermed slo gjerningsmannen henne hardt i ansiktet med to slag før han la på sprang i retning mot Campus på UiA.

15-åringen ringte umiddelbart sin mor mens hun løp i retning mot Gimlehallen. Moren var på stedet i løpet av ti minutter. Etter en kort tur innom hjemmet reiste de rett til politistasjonen.

Varslet politiet raskt

I går skrev Fædrelandsvennen at familien ikke tok kontakt med politiet før klokken 21. Dette er ifølge familien feil. De kjørte sammen med jenta klokken 16.45 og var på Kristiansand politistasjon kun én time etter overfallet skjedde.

Ifølge familien ga 15-åringen politiet en detaljert forklaring allerede samme kvelden. Hun er i morgen innkalt for å gi ny forklaring.

— Alt jeg kan si er at vi har grepet fatt i saken og etterforsker dette, forteller leder Frode Smith i allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Smith bekrefter at de skal ha jenta inn til avhør i morgen.

— Dette er en grov sak og vi ser veldig alvorlig på det. Vi er svært interessert i tips fra folk som har opplysninger i saken, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland til fvn.no mandag kveld.

Jenta er ikke alvorlig skadet etter overfallet, men har en hevelse ved et øye og nesa.

- Fester lit til forklaringen

15-åringen har beskrevet gjerningsmannen som lys i huden, med mørkt hår. Han hadde på seg en svart boblejakke og rødbrun bukse. Hun har anslått ham til å være rundt 20 år gammel og mellom 175 og 185 cm høy.

Ifølge politiet fant familien jentas lommeboka i en søppeldunk etter ranet. Den var da tømt for penger.

— Vi fester lit til hennes forklaring. Vi har ikke noen grunn til å ikke gjøre det, sier Frode Smith.