FORNØYD: Leder Reidun Olsen er veldig fornøyd med besøket på Posebymarkedet i år. Foto: Casper Lehland
MARKED: Det er mange artikler å velge mellom på Posebymarkedet. Foto: Casper Lehland
FINT FOR ELDRE: Geir Thomassen er guide ved City Train og forteller at Posebymarkedet er et fint sted for eldre. Foto: Casper Lehland
PUST I BAKKEN: Uten mat og drikke... Foto: Casper Lehland
TOGSTOPP: City Train bringer mange turister til Posebymarkedet og har bidratt til at 2013 har vært en knallsommer for markedet. Foto: Casper Lehland, Casper Lehland

KRISTIANSAND: – Posebymarkedet er ingen turistmagnet. Vi har mye annet i byen som trekker mye mer turister om sommeren enn markedet. Det er flest eldre stamkunder som kommer tilbake til markedet. Noen turister her gjør at markedet er et godt supplement, sier turistsjefen.

Hittil i år har 16.000 besøkt Posebymarkedet, og det er ennå tre lørdager igjen. Dette er på høyde med topptallene fra i fjor da anslagsvis opp mot 20.000 var innom. Og i år har det nesten vært for fint vær for denne lørdagsaktiviteten.

Reidun Olsen som leder markedet, er glad for at City Train toger turister til markedet.

– Vi er utrolig heldige som har toget som stopper her. Det er mange som hopper av, blir her litt og tar neste tog videre, forteller Olsen.

– Folk er nysgjerrige på markedet, og mange velger å hoppe av for å kikke, bekrefter togfører Geir Thomassen

– Posebymarkedet er bare en vidunderlig, deilig plass å være. Ta en vaffel og en pils, kanskje en kaffe. Bare helt fantastisk, forteller Åse Marøy fra Bergen.

Mye rart

– Det blir solgt alt fra fine hjemmelagde kort, fint glass og bestikk til utstoppede hestehoder. Men sånn er det jo når folk kan komme med det de vil. Vi kaller det for mulighetenes marked, forteller Reidun Olsen.

Kjell Ove Jensen er fast selger ved markedet og står ved sin faste plass hver lørdag, ti ganger i året. For han er markedet et lite høydepunkt i hverdagen.

– Det er utrolig greit å kunne bli kvitt ting du ikke bruker lengre. Jeg ser at folk som kommer hit er på utkikk etter gamle og antikke ting, noe jeg heldigvis har en del av, flirer Jensen.

– Dette er overhode ikke en rikmannsbusiness men det er helt greit. Man kan tjene 1000 kroner, og man kan tjene 5000 kroner. Da syns jeg det er verdt å bruke noen timer på dette, sier han.

Unge salgshaier

Fride (12) og Martine (12) er gode venninner og kollegaer. Lørdag var de to, de yngste selgerne ved markedet.

– Jeg syns det er veldig gøy å selge for det er mange som kommer og kjøper fra oss, forteller Fride og venninnen nikker.