SLUKKET BRANNEN: Joakim Nesland Jonassen (12) slukket sammen med sin mor og to andre personer en krattbrann ved Karuss skole lørdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard
KRATTBRANN: Det var i toppen av denne skråninga, akkurat ved gjerdet til Karuss skole, at det brant i krattet. Foto: Kjetil Nygaard
ETTERSLUKKING: Brannvesenet spyler området som allerede er fylt med snø. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: – Vi kjørte forbi og så flammene like ved lekeplassen. Da parkerte vi og løp bort, sier Joakim Nesland Jonassen (12).

I ei skråning, like ved gjerdet til Karuss skole, brant det i krattet ved 18-tiden lørdag. Sammen med moren og etter hvert to andre personer løp tolvåringen opp og ned skråninga med snø i tilitersbøtter. Den kastet de på flammene.

– Det var en del flammer da vi kom. Jeg løp opp cirka ti ganger og heiv snø på flammene før brannen døde helt ut, sier Jonassen.

Krattbrannen ble slukket i god tid før brannvesenet kom til stedet.

Høster skryt

Anne Gramstad, underbrannmester i Kristiansansregionen brann— og redningstjeneste, takker gutten og de andre for innsatsen deres.

ETTERSLUKKING: Brannvesenet spyler området som allerede er fylt med snø. Foto: Kjetil Nygaard

– De handlet raskt og gjorde en strålende jobb. Tusen takk til dem for det, sier Gramstad.Brannvesenet ble kalt ut til en krattbrann ved Karuss skole ved 18-tiden.

– Det er nok noen unger som har lekt med fystikker, og så har det tatt fyr under gjerdet. Det er skummelt selv om det er tørt. Med denne vinden kan flammene spre seg raskt, sier hun.

Brannvesenet spylte området med vann før de forlot stedet.