AGDER: — Det har vært fire grader kaldere enn normalt flere steder på Sørlandet denne våren, i mars og så langt i april. Men i 2006 var det enda kaldere. Før det, må du nok tilbake til krigsvintrene i 40-årene for å finne kaldere vår, sier Bjørn Harald Hval Flobekk, statsmeteorolog og klimavakt ved Meteorologisk institutt.

Sist natt uten minusgrader var 15. mars. Da var det pluss 0,1 grad på Kjevik. Før det, må vi tilbake til starten av mars, da det også var såvidt over null grader.

— Dere har hatt nesten tre uker med sammenhengende kuldegrader om nettene. Det er veldig uvanlig, sier Hval Flobekk.

Mannen som sitter med langtidsvarselet, statsmeteorolog Espen Biseth Granan, kan heller ikke love noen snarlig vår.— Dere trenger sønnavind og skikkelig varmt regn for å få bort snøen. Det er ikke utsikter til noe sånt i første omgang, sier Biseth Granan.

Derimot holder nattekulden seg, men med en del sol på dagtid og et uforutsigbart lavtrykk torsdag neste uke. Som kan bringe snø.— Våren lar vente på seg. I sola, hvis man finner en lun solvegg, føles det ålreit. Men det skal ikke mye skygge til før det føles kaldt igjen. Hvis jeg ser på snødybdene, ser jeg at det smelter 1-2 centimeter daglig på Mosby. Det går sakte, men det hjelper jo på, sier statsmeteorologen.