RISØR: — En båt, av typen Nordkapp 430 sportsbåt med påhengsmotor, ble funnet med bunnen i været på et skjær ved Frøna i Nordfjord, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen.

Klokka 01.00 i natt fikk politiet inn en melding om et kraftig smell og desperate rop om hjelp fra sjøen. Det ble satt i gang full redningsaksjon, med politi, Sea King helikopter fra Sola, politibåt fra Risør og Arendal, dykkere, brannvesen, frivillige fra røde kors og redningsskøyte.

— På bunnen av båten satt det en mann på 28 år fra Østfold. Han var omtåket og kunne ikke huske om han var alene, eller om det var flere ombord i båten, forteller Klausen.

I området hvor båten gikk på land er det mange undervannsskjær og holmer. Først fikk mannskapet rede på at det var to personer som var savnet, men det viste seg senere at mannen hadde vært alene i båten. Redningsaksjonen ble avsluttet klokka 04.30. — Personen var skadet og ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal. Der ble han rutinemessig tatt blodprøve av. Det står ikke beskrevet hva slags skader mannen har, sier operasjonslederen.