KRISTIANSAND: I Tour de France har Boasson Hagen vist enorm kjørestyrke og omtales som en av feltets beste hjelperyttere. Nå er han klar for Kristiansand, og rittleder Erik Tandberg er storfornøyd med signeringen:

— Han er utvilsomt den største norske sykkelprofilen pr. nå, mye takket være innsatsen i Tour de France. Han har virkelig vist hva maksimal utvikling innen toppidretten kanbety, skryter Tandberg.

Boasson Hagen er siste stjernerytter som er klar for Sørlandet Grand Prix, og startfeltet begynner virkelig å lukte krutt. I tillegg til 25-åringen fra Rudsbygd er Alessandro Petacchi klar, det samme er Robbie McEwen, Alexander Kristoff, Ryder Hesjedal, Simon Gerrans, Stuart O'Grady, Baden Cooke, Michael Barry, Jeremy Hunt og Thor Hushovd.

— Nå er det viktig at folk kommer og viser Thor Hushovd den respekten og tilliten han fortjener. Han har hatt en tung sesong, og han trenger støtte fra folket mer enn noen gang før, sier Tandberg, som på fleip sier at SGP blir det største rittet Hushovd kjører i år.

— Men han har sagt til meg at han ikke kommer til Kristiansand for å leke, han kommer for å kjøre sykkelløp.

Men SGP blir ikke den eneste sykkelfesten på Sørlandet i sommer. Også i Grimstad rustes det til fartsfest, og startfeltet begynner også å ligne på noe. Siste rytter på lista der er Hushovds lagkompis i BMC, Philippe Gilbert, som vant Sørlandsparken Grand Prix i fjor. I år har belgieren slitt tungt, men i følge Agderposten stiller han kun til start i Grimstad av ritt i Norge.

— Philippe Gilbert kommer eksklusivt til oss når det gjelder de norske kriteriumsrittene, sier daglig leder i Grimstad sykkelfestival, Trond Christoffersen, til avisen.

Sykkelløpet i Grimstad kjøres dagen etter Sørlandet Grand Prix, altså lørdag 4. august.