KRISTIANSAND: 25. oktober skifter Bennys BBQ (gamle Makrellen) navn og åpner dørene som "Bennys Rockhouse BBQ Restaurant". Det er byens største utelivsgründer, Geir Legreid, som har ansatt fire rockere til å fylle utestedet med nytt liv. Rikard Klungland, Ravn Revheim, Harald Messel og Stein Roger Sordal gikk i vår svanger med en ny kultur— og konsertcafé. Så ble det stille.

— Huseiere tror folk ikke kan matte, smeller det fra Rikard Klungland, som mener det er en overprising av tomme, ledige lokaler i byen.

— Vi kunne kjøpt en bygård for de prisene de opererte med, og vurderte det også, forteller Klungland. Nå er han fornøyd med den endelige løsningen ytterst på Fiskebrygga.

Kun helgene

Utestedet åpner kun dørene i helgene.

— Fram til jul blir det i alle fall slik. Vi er utenfor sesongen nå, og tør ikke begynne full ukes produksjon. Vi klarer ikke skaffe nok stamgjester gjennom hele uka. Derfor satser vi på fredag, lørdag og søndag, sier Klungland

Gamle Makrellen på Fiskebrygga blir rockebule. Foto: Tore André Baardsen

Programmet for helgene begynner å ta form.— Vi har allerede spikret de fleste konsertkveldene fram til jul og topper året med en ny romjulsfestival, forteller Klungland.

Konserter og karaoke

— På fredagene blir det rockekonserter. Lørdagene begynner vi med litt sånne halvmorsomme greier på dagtid. På kvelden kjører vi rockotek med fire eminente dj-er som spiller det beste innen rock fra 70-tallet fram til i dag. Scenen blir dansegulv, det finnes jo ikke et vanlig dansegulv lenger, bemerker Klungland som mener folk vil danse, selv om de ser så rocka ut.

Ravn Revheim (f.v.), Harald Messel, Stein Roger Sordal og Rikard Klungland skal nå inn og drive "Bennys Rockhouse BBQ Restaurant". Foto: Jan Frantzen (Arkiv)

— Søndagene begynner med buffé med aktiviteter for barn, for eksempel ansiktsmaling, sier Klungland som presiserer at her kan ungene males opp som Kiss, ikke som tigre fra Dyreparken.- Og så skal Stein Roger Sordal og Trond Breen rigge en ny versjon av søndagslive med akustisk gjester, beat for beat-inspirert fysisk musikkquiz og livekaraoke, forteller Klungland.

If You Want Blood

— Dere skal rocke Fiskebrygga?

— Jeg gleder meg sinnssykt til å vrenge "If You Want Blood" med AC/DC på full guffe - fem minutter over elleve, når Sommer på Fiskebrygga stenger for kvelden, gliser Klungland og fisker fram to fingre som klatrer symbolsk til værs.

— Dette skal være et alternativ i floraen av like utesteder i byen, sier Klungland.