KRISTIANSAND: Birte Simonsen er skuffet over at Høyre har gått med på å la private bygge skoler i Kristiansand og at de ikke vil ta imot ti mindreårige, enslige asylsøkere.

— Det virker som om Høyre har tapt sin verdikonservative sjel. Jeg mener vi ser tegn til «utsognisering» av byen, sa Birte Simonsen som møtte som vara fra Miljøpartiet de Grønne i bystyret på onsdag.

Tor Utsogn (bildet) er gruppeleder i Frp og har vært med på budsjettforslaget som i dag får flertall i Kristiansand.

Hjerte

I flertallets budsjett, skal Justvik skole bygges og drives av private (teknisk). Kristiansand tar heller ikke imot ti mindreårige asylsøkere. De vil i stedet vente til januar med å bestemme seg, siden de mener staten gir for lite støtte.

— De må ha et hjerte av stein som er villige til å la asylbarna vente, sa Birte Simonsen.

Overfor Fædrelandsvennen utdyper hun:

At byen er blitt utsognifisert er ikke et skjellsord.

— Vedtaket som å stoppe inntak av enslige mindreårige asylsøkere og la private bygge skoler, hadde Høyre ikke gjort om de ikke hadde blitt dradd i den retningen av Frp, sier Simonsen.

Hun savner et budsjettflertall som er opptatt av veldedighet og som er mer opptatt av de som havner utenfor.

Kompliment

Tor Utsogn selv velger å se på Birte Simonsens ny-ord mer som et kompliment enn et skjellsord.

— At byen er blitt utsognisert er ikke et skjellsord. Vi i koalisjonen har gjort mye innen rusomsorgen, vi har bevilget penger til Barnas Hus og satset på skole. Samtidig klarer vi å kombinere dette med å redusere eiendomsskatten slik at folk har mer å rutte med, sier Utsogn til Fædrelandsvennen.

— Hva synes du om at hun sier at dere har et hjerte av stein?

— Jeg registrerer at heller ikke Miljøpartiet klarer å peke på hvor pengene skal ligge. Staten har kuttet i støtten, så derfor venter vi. Men vi bevilger selvsagt til de vil allerede har tatt imot, sier Utsogn.