FLY: Theodor Aanesland (11) fikk være med på sin første småflystur. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
GØY: Theodore Aanesland (11) syntes det var gøy å være på tur med småflyet over Kristiansand. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
MODELLFLY: Små modellfly ble også vist fram på Kjevik. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
OPPVISNING: Flyklubben har ikke tillatelse til oppvisning med større fly. Det ga modellflyene muligheten til å skinne. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
DSC_0469.jpg Foto: Odd-Sølve I. Grannes

KRISTIANSAND: Lørdag arrangerte Kjevik Flyklubb flydag ved flyplassen på Kjevik. Det er noe de har gjort hver august de siste fem årene. Det er en viktig dag i året for flyklubben.

— Poenget med denne dagen er å rekruttere nye medlemmer til flyklubben. Klarer vi å få to-tre stykker interessert i være med i klubben er vi veldig fornøyde, sier nestleder i Kjevik Flyklubb, Ivar Pettersen til Fædrelandsvennen.

Første småfly-tur

FLYENTUSIASTER: Geir Arne og Theodor Aanesland fant veien til Kjevik for å sjekke ut flyene som var på utstilling. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Far og sønn, Geir Arne og Theodor (11) Aanesland, var blant de 500 som valgte å legge lørdagsturen til Kjevik. Begge to er interessert i fly, og bor på Hånes like ved flyplassen.— Vi synes det er veldig interessant å se på fly. Vi pleier å ta turen bort hit på det meste av flyarrangement, og da Theodor var mindre stilte vi også utenfor Kjevik for å se på når flyene lettet og landet. Jeg vurderer selv å ta flyførerkortet når alle ungene er ute av huset, og har stilt litt spørsmål rundt det. Jeg fant ut at prisen på det var mye gunstigere enn hva jeg trodde, forteller Geir Arne entusiastisk.

En av aktivitetene på lørdag, var en 15 minutter lang flytur med et småfly av modellen Piper Warrior 3. For 300 kroner tok det med passasjerer på en tur over Kristiansand. Theodor fikk lov av pappa Geir Arne til å være med på en tur, og dermed var det duket for Theodors første tur i et småfly. Det ble en suksess.

— Det var veldig gøy. Vi fløy blant over Hånes der vi bor, sier en tydelig glad Theodor etter flyturen over Kristiansand.

Flere klubber på plass

På flyplassen lørdag kunne man se mange mikro-, små og modellfly samt paraglidere på utstilling. I tillegg til småflyturen, kunne man også velge en helikoptertur.

I tillegg til Kjevik Flyklubb var Norges Luftsporstforbund, TeleAgder Mirkoflyklubb, Sørlandets Modellflyklubb, Sørlandets Paragliderklubb, Gullknapp Flyklubb, Lista Flyklubb og Sola Flyklubb representert blant utstillerne.

— På denne dagen får vi samlet hele flymiljøet på Sørlandet, og det bra å ha sånne arrangement for det sosiale fellesskapet. Vi prøver å lage litt blest, sier Pettersen.

Det gjestende flyet som hadde reist lengst for å komme til Sørlandet lørdag, kom fra Hokksund i Buskerud.