Tor Brede Launes synes at det er leit at Jesus opptrådte aggressivt overfor en familie på Fugløya. Foto: Tomm W. Christensen

SØGNE: Eieren til geitebukken Jesus (5) som jaget en familie opp i et tre på Fugløya i Søgne sent lørdag kveld, vil nå bytte ut bukken med en ny og mer folkesky geitebukk.

— Det er klart at han ikke kan oppføre seg sånn. Han er nok byttet ut før sankthans, sier Tor Brede Launes, som da vil legge Jesus på grillen.

— Geitekjøtt er nydelig, sier han.

- Vilter, men glad

Det blir likevel litt trist å kvitte seg med bukken med det noe spesielle navnet.

— Jeg har jo fått et eierforhold til han. Jesus er litt vilter, men på en glad måte, sier Launes.Vanligvis er Jesus en ganske snill bukk, men siden han akkurat har blitt far har han nok blitt litt mer aggressiv og vil beskytte reviret sitt. Det at Jesus fikk mye kos av sine forrige eiere i oppveksten, har nok gjort han ekstra trygg på mennesker.

Fant ikke bukken

Eieren lo da han fikk telefonen fra politiet søndag morgen, og senere så at fvn.no hadde skrevet om Jesus.

— Nå tenker jeg at det er trasig for familien. Folk skal ikke være redde når de er på Fugløya, sier han.

I dag har han vært på øya for å lete etter geitebukken Jesus.

Tor Brede Launes synes at det er leit at Jesus opptrådte aggressivt overfor en familie på Fugløya. Foto: Tomm W. Christensen

— Han må ha blitt redd, for vi fant han ikke. Jeg er redd for at han har fått seg en skikkelig trøkk, sier Launes.Det hjalp verken å plystre eller lokke med kraftfor.

— Det er jo litt spesielt å kjøre med båt rundt holmene og rope på Jesus, sier han og ler.

På Fugløya går Jesus sammen med to andre geiter. Den ene geita har akkurat fått kje, mens den andre venter kje litt senere.

- Holder flåtten borte

På tirsdag skal han igjen ut for å lete etter Jesus.

— Vi må se til om han har det bra, sier han.

Tor Brede Launes holder både sau og geiter på flere holmer i Søgne.

— Jeg gjør det for jeg er glad i dyr, og slik at de kan beite ned vegetasjon for å holde det åpent og fint. Dessuten holder de flåtten borte, sier Tor Brede Launes.