— Jeg har så lyst til å vinne, men det er kjempevanskelig å mobilisere folk til å stemme på meg, siden jeg for tiden bor og studerer økonomi og finans i Melbourne, Australia, forteller 23.åringen til fvn.no.

I går lå han på en litt skuffende åttendeplass blant de ti ungdommene som er med i finalen på facebookgruppen Adecco student, og som det nå stemmes intenst på fram mot torsdag. Da skal de ti bli til fire, som går til en endelig finalerunde.

KONSERNSJEF? Blir Eivind K. Døvik konsernsjef i Adecco i sommer. Han er eneste sørlending i finalen Foto: Photographer: Eivind K Dovik

Døvik nekter å gi seg på målstreken, selv om han er fornøyd med å ha kommet til finalen. Opprinnelig søkte 1490 ungdommer på Adeccos sommerjobb som konsernsjef. Vinneren får en månedslønn på 100.000 kroner, fin erfaring, men ikke minst et ekstra pent punkt på CV,en.

Tøffe tester

— Jeg har vært gjennom telefonintervju, personlighetstest, logisk test og en rekke annet. Det er litt av et nåløye, sier 23-åringen, som ennå ikke vet hva han skal bli. Han vil helst gjøre noe viktig, som også er viktige for andre, og som helst gjør verden til et litt bedre sted.

Eivind K. Døvik er sønn til Returkraft-direktør Odd Terje Døvik, enn venndøl som også var kjent som uvanlig aktiv i sine ungdomsår. Eivind har arvet det.

— Jeg har allerede rukket å starte tre firmaer. To av dem drev jeg mens jeg var elev på musikklinjen på Vågsbygd videregående, og delvis mens jeg i to år jobbet på Elkem Solar, forteller han.

Det ene drev med import av gitareffekter, det andre var et lyd- og scene-firma som han og en kompis tjente betydelig på. For tiden driver han et fotograf-selskap, som påtar seg oppdrag både i Australia og Norge.

Ghana

— Men viktigst er prosjektet mitt i Ghana. Jeg jobbet der som frivillig på et barnehjem. Nå arbeider vi med en forretningsplan slik at barnehjemmet kan bli uavhengig av gaver fra utenforstående, forteller den sosialt engasjerte 23-åringen.

Nå håper Døvik han kan skrive konsernsjef på CV,en. Han tror det vil komme han til nytte. Han ønsker å få med seg erfaringen. Men da må altså folk kaste seg rundt og stemme.