LILLESAND: — Eiendommen er en perle. Det finnes ikke mange av disse fritidsboligene, og enda færre av dem kommer på markedet, fortalte eiendomsmegler Gustav Sædberg til Fædrelandsvennen, da 18,5 millioners "hytta" på Ågerøya ble lagt ut for salg.

Fritidsboligen er en gammel familieeiendom, som de siste årene kun har vært omsatt en gang da en bror kjøpte ut en annen for 7,5 millioner kroner.

4,5 mål

Landstedet inneholder gjestehus og anneks, stort bryggeanlegg, to sandstrender og bred havutsikt fra tomta. Tomta er 4,5 mål stor på sørsiden av Ågerøya.

Og det var ikke mangel på interesse for den svært eksklusive eiendommen. Eiendomsmegler Sædberg forteller at han hadde fire interessenter ute på visning. I løpet av to uker var eiendommen solgt.

— Kjøpere av denne typen eiendommer sitter med midlene og venter på at det rette objektet skal komme for salg. Det er ikke uvanlig at de da går raskt. Har du en vare som er veldig god, kan den selge veldig raskt, sier megleren.

Rogalending kjøpte

Han kan fortelle at kjøperen er en mann fra Rogaland. Mannen var den første som var ute for å kikke på eiendommen.

Sædberg vil ikke si noe om hva prisen til slutt endte på, men bekrefter at eiendommen ble solgt for mer enn prisantydningen på 18,5 millioner kroner.

– Begge parter er fornøyd med handelen, og da er jeg også fornøyd, sier Gustav Sædberg.

Med denne prislappen er dette den dyreste fritidseiendommen som er solgt på sørlandskysten i år.