KRISTIANSAND: Slik forklarte den 56 år gamle kvinnen seg til politiet etter at hun var blir avslørt med 160 gram hasj da politiet kom på besøk i leiligheten hennes i november i fjor.

Politiet kom egentlig for å pågripe sønnen. Da politifolkene kom, satte mor seg demonstrativt på sofaen og nektet å flytte seg. Årsak: Hun satt på veska si som inneholdt 160 gram hasj.

Den 56 år gamle kvinnen var innkalt til rettsmøte i Kristiansand tingrett sist mandag, men møtte ikke. Straffesaken mot henne ble imidlertid gjennomført.

Av dommen fremgår det at politiet så at det lå en vannpipe i stua. Kvinnen satte seg i sofaen og nektet å flytte seg. Hun hadde satt seg på det retten betegner som en typisk dameveske. Da hun etter hvert, på politiets oppfordring, flyttet på seg ble det funnet to klumper med til sammen 160 gram hasj i veska.

"Hennes oppførsel bar tydelig preg av at hun ønsket å skjule vesken, og ifølge politimannen fremsto tiltalte som ruset", heter det i dommen.

Kvinnen ble pågrepet og brakt til sentralarresten. Da kvinnen ble visitert fant politiet mer hasj, og i tillegg amfetamin.

Fire ganger tidligere er kvinnen straffet, senest i mai i år for narkotikaovertredelser. I tillegg er hun bøtelagt en rekke ganger. Siste dom var på 120 dagers ubetinget fengsel. Denne gang ble det 60 dager ubetinget.