VENNESLA: — Vi ble veldig overrasket over at partiet vi samarbeider med gjorde dette. Ap ville tydeligvis på død og liv først i media. At et så stort og seriøst parti valgte ikke å ta hensyn til høringsfristen (10. nov.) og den pågående prosessen, overrasker oss veldig. Vi hadde ikke trodd dette om Ap, sier KrFs gruppeleder Daniel Bakken.

- Bør ikke være snurt

— Det var riktig å varsle media, så Bakken har ingen grunn til å være snurt for at vi gjorde det. At noen blir sure for det, får så være. Man kan ikke nekte et parti å komme med en uttalelse, kvitterer Aps Solveig Robstad.

Det var på gruppemøtet tirsdag kveld Ap valgte å slippe «bomben» om at partiet går mot skolenedleggelse. Lokalpressen ble kontaktet.

Ap, KrF og Sp sitter med den politiske makten i Vennesla.

- Forventer mye av Ap

— Hadde det vært et annet parti, hadde det vært greit, fordi vi forventer mer av Ap. Når vi er i et budsjettsamarbeid, kunne partiet kommet til oss og orientert om deres beslutning først. I stedet valgte de som de som gjorde. Snodig, mener Bakken på vegne av KrF.

— Dere føler dere vingeklippet?

— Nei, jeg vil ikke si det, selv om det kanskje kan se sånn ut.

Etter Aps utspill, hang KrF seg på og inntok samme standpunkt i skolesaken.

— Vår gruppe hadde bestemt å vente til etter høringsfristen etter 10. november før vi uttalte oss. Utfallet ville blitt dette samme.

Frp: - Ap styrer med jernhånd

Frp kaster bensin på bålet. Opposisjonspartiet er også overrasket over Aps raske konklusjon, og mener dette bare understreker at partiet styrer politikken i Vennesla med jernhånd, mens KrF dilter etter.

— Det inntrykket ble bare forsterket i denne saken, at samarbeidspartnerne Ap og KrF ikke klarer å snakke sammen. Høringsfristen burde vært overholdt. Skolesaken er noe som har skapt et stort engasjement i bygda, sier Frp-leder Alexander E. Jensen.

Jensen sier Frp konkluderte på et ekstraordinært møte mandag å gå mot skolenedleggelse.

Solveig Robstad svarer slik på kritikken fra Frp at partiet styrer med jernhånd:

— Vi styrer sammen med KrF og Sp. Nå har jo også KrF sagt at de går mot nedleggelse. Rart at de ikke ventet til etter høringsfristen, som de er opptatt av.