IMPULSSHOPPING: Berit Urdal Hansen (34) fra Vennesla hadde sikret seg puter, stearinlys og kjøkkenutstyr. - Jeg måtte innom siden varehuset er nytt, men jeg hadde ingen plan for hva jeg ville kjøpe. Men det ble noen småting, sier hun. Foto: Henrik Ihme

KRISTIANSAND: — Vi fant blant annet disse billige lanternene, og kjøpte fem stykker. Det er jo gøy med ny butikk og gode tilbud, og det var helt kaos der inne. Veldig mye folk, sier Synnøve Langfeldt til Fædrelandsvennen ved butikkinngangen.

Sammen med venninen Stephanie Kenyon fant hun veien til det nye varehuset torsdag - i likhet med svært mange andre.

Køer

Langt over hundre mennesker sto i kø da varehuset åpnet dørene klokken 07 torsdag morgen, og siden bare strømmet kundene på.

Parkeringsplassen på Sørlandstunet var stappfull, og inne i varehuset strakk køene seg fra kassene langt innover. Ny interiørbutikk er åpenbart noe sørlendinger setter pris på.

Varehussjef Monica Nævisdal var storfornøyd da butikken hadde holdt åpent i knappe åtte timer.— Det har vært helt fantastisk, og trykk så det holder. Varehuset er på 7500 km og det har vært fylt til kapasitet til tider, sier hun.

Hun sier at hun håper på omsetning over forventing, og besøkstall i overkant av 4000. — Men det har ikke vært hysteriske tilstander. Folk er hyggelige og høflige, sier hun.

Puff til 10 kr

- Hva har det gått mest av i dag?

— Tilbudsvarene har gått veldig bra. Den første varen vi ble utsolgt for er en puff til å ha beina på - til 10 kroner stykket. Den er nedsatt fra 399 kroner, sier hun.