Forfatteren Karl Ove Knausgaard (43) holder koken, i følge Elle.

På bladets uformelle kåring av årets mest sexy mann er sørlendingen kun slått av komikerne Odd-Magnus Williamson (31) og Bård Ylvisåker (29).

"Kampen er over, men Knaus består, og vi leser gjerne 3000 sider til! Fjorårets mest sexy mann er fortsatt Norges største FILF," skriver juryen i sin begrunnelse.

Vant i fjor

I fjor toppet han lista, begrunnet med følgende:

«Med sitt magnetiske stålblå blikk og den coole rockestjerneutstrålingen har denne sympatiske, smarte og knakende kjekke sørlendingen skrevet seg inn i våre hjerter. Definisjonen av sexy mann? Karl Ove Knausgård!».

— Ville ikke blitt kåret

Det var knyttet stor spenning internt i Elle-redaksjonen til om Knausgaard ville stille opp da han vant kåringen i fjor.

— Da vi var ferdig i juryen og visste hvem vinneren var, så var jeg veldig usikker på om Knausgård ville stille opp. Han var likevel Norges mest sexy mann. (...) Vi i redaksjonen gjør den redaksjonelle vurderingen vi til enhver tid mener er riktig. Hvis han mot formodning ikke hadde stilt opp, ville han fortsatt vært Norges mest sexy mann, sier Elle-redaktør Signy Fardal til VG.

Selv hevder Knausgaard at han ikke ville fått tittelen dersom han hadde nektet å la seg intervue.

— Betingelsen var at jeg stilte opp til intervju. Hadde jeg sagt nei til intervju, hadde jeg ikke vunnet. Da ville de valgt en annen, sier Knausgaard til VG.