VENNESLA: I flere år har skolens ledelse, elevrådet og elever klaget på skolegården hvor over 480 elever har sin møteplass. De har ikke blitt tatt på alvor. Skolegården er en asfaltplass med benker og to slitne basketballkurver.

Benker og butikk

— Enten sitter elevene på benkene bak skolen mot svømmehallen eller de går på butikken i friminuttene. Det er ingenting å gjøre her. Vi har en dårlig skolegård, sier elevrådslederne Amine Klacar og Ruben A. Thorsen i klasse 10B og 10D.

For å aktivisere ungdommene har assistentrektoren etablert et tilbud i Venneslahallen i storefri tre dager i uka. Trivselsvakter har ansvar.

Elevrådslederne mener uteområdet gjør elevene passive. Det burde vært motsatt.

— De aller fleste elevene klager på at det ikke finnes noe utetilbud. De ønsker å holde på med noe, være aktive, sier Klacar og Thorsen.

Ønsker flerbruksbane

Forrige uke la rådmannen fram sitt budsjettforslag. Han gir to millioner til nytt uteområde på ungdomsskolen. Elevene ønsker seg en liten flerbruksbane til ballspill og skateboardrampe. Elevrådet fikk i sin tid 5000 kroner fra kommunen til å etablere et tilbud for skatere, men det ble stoppet av hensyn til støy og naboklager.

— At vi nå får to millioner kan bli perfekt. Da kan vi få til det vi ønsker, håper tiendeklassingene.

Rektor Eivind Tellefsen er glad for at skolen tilgodeses med midler til å oppgradere skolegården, men han ser planene litt fram i tid.

Økt aktivitet og trivsel

— Det skal nok bygges en svømmehall først. Samtidig må vi jobbe parallelt med uteområdet, for det må planlegges på nytt, sier Tellefsen.

Ungdomsskolerektoren bekrefter at det har vært en mangeårig kamp for en bedre skolegård. Han mener det vil få stor betydning for både økt aktivitet og trivsel på skolen.

Aktivitet og trivsel var også rådmannens begrunnelse for å gi til sammen to millioner kroner i 2014 og 2015.