AGDER: Fylkesmannen har anmeldt bonden, som er fra indre del av Vest-Agder, for å ha ha svindlet med erstatningen etter rovdyrskader. Bonden fikk i utbetalt 670.000 kroner i erstatning for tap av dyr. Fylkesmannen mener at bonden har oppgitt for store tap.

I tillegg er bonden siktet for å ha hatt ulovlige dyr på gården. Da Naturforvaltningen, fylkesmannen og politiet kom på overraskende besøk 15. november. Det ble da funnet mårhunder, vaskebjørn og nesebjørner. De 11 dyrene på gården ble avlivet på stedet.— Den siktede bonden nektet straffskyld i forhold til bedragerisiktelsen. Han er foreløpig ikke avhørt i forhold til anmeldelsen fra Mattilsynet om forskjellige straffbare forhold knyttet opp til driften, opplyser overbetjent John Repstad, som leder økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt.

Bonden er også avhørt om mulig ulovlig salg av slakt fra egen gård. Politiet har hatt kontakt med personer som har vært på gården og kjøpt slakt. Ifølge politiet er det lovlig å slakte dyr til eget forbruk på egen gård.

— Den siktede forklarer at han bare har formidlet salg av slakt på vegne av en annen person, sier overbetjent Repstad.

Bonden har sittet i varetekt i to uker. Han ble løslatt før helgen.