KRISTIANSAND: — Jeg tror det vil være veldig uklokt å kriminalisere lovlydige innbyggere, sier Utsogn til fvn.no.

Han ble oppmerksom på forslaget til Steinar Bergstøl Andersen, nestleder i Kristiansand Frp, i kveld. Bergstøl Andersen ønsker å gi forelegg på 4500 kroner til folk som gir penger til tiggere i byen.

— Vi er et liberalt parti som setter frihet for mennesket veldig høyt. I og med at dette forslaget bryter med dette prinsippet, kan jeg ikke se for meg at det kan bli Kristiansand Frps offisielle politikk, sier lederen for Frps bystyregruppe.

- Hva synes du om utspillet Bergstøl Andersen kommer med?

— Det er veldig fint at våre medlemmer kommer med tanker til politiske løsninger, men av og til er det ting som ikke kan bli Frps politikk, svarer Utsogn, som imidlertid ikke har noe til overs for tigging.

— Frp vil tigging til livs. Vi ønsker å gjøre det så lite attraktivt som mulig å komme til Kristiansand og Norge for å tigge, slik at vi ikke lenger tiltrekker oss tiggere. Vi må heller oppfordre folk til ikke å gi penger, sier han.

Utsogn peker på at partiet ønsker å gjeninnføre modernisert utgave av løsgjengerloven fra 2005. - Har dere gitt opp å få til tiltak lokalt?

— Nei, det finnes fortsatt muligheter innenfor de lokale politivedtektene. Men foreløpig avventer vi resultatene fra innstrammingene som allerede er gjort her. Det vi frykter er at barna som vokser opp, lærer at det er et levebrød å tigge på gata, svarer han.