HIRTSHALS: — Gjennom mange år har nordmenn vært flinke til å komme til vår forretning. Derfor ville jeg gjerne gi noe tilbake, sier Lunden.

Fvn.no snakker med dansken sent torsdag kveld. Da er han i Hirtshals og venter på Superspeed som skal ta ham til Larvik.

Da dansk frokost-tv på TV2 onsdag meldte at de hadde fått tak i 1000 pakker smør som de ville sende til Norge, og etterlyste en sjåfør som ville kjøre det til nordmennene, meldte Lunden seg frivillig. Han er et kjent fjes for mange sørlendinger, i og med at han eier Slagter Winther.

— Jeg ville gjerne bidra, og doblet opp. Også er det et meieri som har doblet ytterligere, slik at det nå er 4000 pakker smør, sier han.

Deler ut på rutebilstasjonen

I morgen tidlig skal han stå på Karl Johan i Oslo og dele ut smørpakker til nordmenn. Deretter kjører han videre til Kristiansand der han på rutebilstasjonen klokken 15 deler ut resten av lasten til kristiansandere som lider av smørmangel.

Lunden innrømmer at han får god reklame for slakterbutikken i Hirtshals med stuntet.

— Det er jo god reklame. Men jeg tror også det kan åpne øynene for eksport og import mellom landene, sier han.

Det har ikke gått særlig bra for slakterbutikken de siste ukene. Color Line har innstilt uvanlig mange avganger på grunn av uvær.

— Dette er midt i den beste tiden for julehandelen, så det er ikke bra. Men vær og vind har ingen innflytelse på. Og det vi har tapt, er jo ingenting i forhold til tapet til Color Line, sier Lunden.

- Har dere hatt en dårligere måned før?

— Nei, aldri. Det har jo vært av og til på sommeren der det har vært innstillinger. Men hvis du spør gamle slakter Winther, kommer han sikkert på noen, sier Lunden, som begynte med Slagter Winther i 2002. ## Selger mer smør

Han har merket en økning i smørsalget i slakterbutikken som følge av smørmangelen i Norge.

— Det er jo vanligvis ikke smør vi selger mest av. Kanskje selger vi fem til åtte pakker om dagen. Men i går solgte vi 150, og i dag 250, sier han.

Nå får dansken seg også en ekstra natt i Kristiansand, som følge av at Color Line har innstilt begge avgangene mellom Hirtshals og Kristiansand fredag.

— Jeg er klar for en "lille" fest, spøker Karl Christian Lunden.