FARSUND: Leif Byremo, eier av Vanse Mølle hadde sett fram til at kornsesongen skulle begynne. Det er en trivelig tid, med flere på jobb i mølla, sier han til Farsunds Avis.

I stedet så han søndag ettermiddag kornlageret bli fullstendig ødelagt i en kraftig brann. Han jobbet inne i fyrrommet da det begynte å brenne i mottaksrommet like ved.

Trolig var årsaken at varmluften fra fyrkjelen steg inn i korntørken. Der var det nemlig svært tørt, og mye støv, forteller Byremo til lokalavisen.

I går ettermiddag varslet han brannvesenet, og forsøkte å slukke brannen med et pulverapparat. Han tømte apparatet, og gikk for å hente et nytt. Da var bygget overtent — det skjedde nærmest eksplosjonsartet, ifølge Byremo.

Ved 15.30-tiden i går opplyste vakthavende overbefal Torbjørn Høyland i Brannvesenet Sør til fvn.no at de vel 16 brannmannskapene på stedet flammene under kontroll. Ved hjelp av en lift spylte de vann på flammene ovenfra.

Følte seg trygg

Eieren av Vanse Mølle opplevde ikke at han selv var i fare under brannen. Men Byremo er glad ikke flere arbeidet på mølla da brannen startet.

Nå er han mest av alt trist:

— Jeg har holdt på med dette i 30 år, og så bare forsvinner det opp i røyk. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor trist dette er, sier han til Farsunds Avis.

Om få uker skulle de mange bøndene på Lista levert kornet sitt på Vanse Mølle. Nå arbeider Byremo med å få til en løsning hos Felleskjøpet i Kristiansand.