KVINESDAL: – Natt til i dag er en kvinne blitt utsatt for voldtektsforsøk. Politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe mellom Norway Rock Festival og Øye smelteverk, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Kvinnen hadde vært på rockefestivalen og gikk langs fylkesvei 465 da hun skal ha blitt forsøkt voldtatt. Hendelsen skjedde mellom 02.15 og 03.15 i natt.

– Kvinnen som har vært utsatt for dette har gjort motstand og derfor har det blitt med forsøket. Det er ingen tvil om at voldtekt var formålet, sier politioverbetjent ved politiet i Lister, Øystein Grytten, til fvn.no.

Det var en mann som skal ha forsøke å forgripe seg på kvinnen, men politiet kan ikke utelukke at flere har vært involvert i hendelsen. Politiet står foreløpig med få holdepunkter og har ikke noe signalement av gjerningspersonen.

– Vi har veldig få opplysninger, sier Grytten. Ingen vitner har meldt seg og ingen skal ha sett hendelsen, som skjedde rett ved fylkesveien.

– Hun var inne til avhør i natt og på morgenkvisten. Det har også vært foretatt tekniske åstedsundersøkelser, sier Grytten.

– Settes hendelsen i sammenheng med lignende saker den siste tiden?

– Det er ikke grunnlag for å si det, uten at jeg kan være kategorisk på det, sier Grytten.

Politiet ber folk som kan ha opplysninger eller kan ha sett noe i natt om å ta kontakt. Kvinnen kom fra festivalområdet.

Coverbandet Ozzmosis var siste band på scenen natt til lørdag. Bandet avsluttet sin konsert på Øyesletta klokka 02.00.