Etter 1-1 i den første kampen avanserte Schalke med 4-2 sammenlagt. Sist gang det tyske laget var i en kvartfinale i mesterligaen var for tre år siden. Den gang ble Barcelona for sterk.Det ble et underholdende oppgjør hvor begge lag satset offensivt. Schalke fikk med seg et viktig bortemål fra Valencia for 15 dager siden. Det spanske laget utlignet tidlig fordelen da Ricardo Costa gjorde 1-0 etter 17 minutter på et flott hodestøt. Schalkes ellers så solide sisteskanse Manuel Neuer var sjanseløs.

Sjanseløs var også Valencia-keeper Vicente Guaita da Jefferson Farfán fant nettmaskene med et strålende frispark fem minutter før pause. Dermed var lagene like langt, og det var klart for en spennende annen omgang.

Sju minutter etter sidebytte slo mesterligadebutant Mario Gavranovic til. Han var våken inne i feltet da Guaita ikke fikk bokset ballen langt nok ut. Avslutningen til Gavranovic gikk via begge stolpene før den rullet over streken. Dermed var det klart at kampen ikke ville bli avgjort på straffer.

Neuer vartet opp med en flott redning da Artiz Aduriz forsøkte seg alene mot ham. Schalke styrte det meste av spillet, men gjestene var farlige på kontringer. Schalke-forsvaret og Neuer gjorde ikke flere feil i kampen. (©NTB)