ARENDAL: — At noen kan finne på noe sånt er jo helt utrolig. Det er er jo dyremishandling, for å si det rett ut, sier Marius Heggelund, til fvn.no.

I dag meldte agderposten om det groteske funnet han og John Erik Tveitdal (18) gjorde da de var ute på et renovasjonsoppdrag i Fjelldal i Lillesand.

De to renovatørene er vant til å se mye rart i jobben sin, men var ikke forberedt på det synet som møtte dem da de skulle tømme en av hyttedunkene på stedet.

Den var nemlig fylt opp med revekadavre.

— Da jeg lempet den ene sekken over til min medarbeider, åpnet den seg og noe pels kom til syne, forteller Heggelund, som valgte å undersøke sekkene nærmere.

SKUTT: Revene bar preg av å ha blitt skutt med grovt kaliber. Foto: Marius Heggelund

Oppdagelsen de to gjorde var av det ubehagelige slaget. Sekkene inneholdt flere revekadavre. Heggelund tør ikke si hvor mange rever det var snakk om, men anslår at det var to-tre rever i hver sekk.

— Vi så i hvert fall fem-seks rever, men vi så at det var pels i andre sekker også, men vi orket ikke å åpne dem alle sammen for å se.

Revene så ut til å ha gått i feller og blitt skutt med grovt kaliber etterpå.

Skutt med grovt kaliber

— Kompanjongen min driver litt med jakt, og han kunne med gang si at disse revene har gått i feller. De har rester av snare rundt labbene og er skutt med kraftig kaliber i etterkant. Det viser også bildene, sier Heggelund.

Han tok flere bilder av de mishandlede revene, men velger å ikke publisere de aller verste. Han håper likevel bildene vekker reaksjoner.

— Vi synes vi at folk skal få vite dette, og at de som står bak dette skal forstå at folk faktisk får med seg det som skjer.