AGDER: — Vi er veldig godt fornøyde med møtet i Justisdepartementet. Vi føler vi har fått signaler om at prosessen med lokaliseringen politistasjonene i Agder nå må startes på nytt, siden den lokale enigheten mellom politiet og kommunene er så stor, sier Helge Sandåker (Ap), ordfører i Marnardal.

Sammen med kollega Odd Omland, ordfører i Kvinesdal, var han torsdag i møte med Justisdepartementet for å diskutere politireformen, og virkningen av denne i Agder.

- Overkjørt

De to ordførerne mener at kommunene har blitt overkjørt i prosessen med å slå sammen 27 politistasjoner til 11 stasjoner, og at politimesteren ikke har tatt hensyn til kommunenes innspill.

— Vi har lagt vekt på at det må være lokal enighet mellom kommunene og politiet, før det gjøres endringer. Det er tegnet et kart med 11 lokaliseringer, uten at vi har fått noen tilbakemelding på hva vi får igjen av tilbud i den enkelte kommune, og hva som blir fremtiden. Våre innspill har ikke blitt tatt hensyn til, sier Omland.

- Sak sendes tilbake

— Signalene fra departementet var tydelige etter møtet torsdag. Saken vil trolig bli sendt tilbake til politimesteren. Vi er veldig fornøyde med dette, fortsetter han.

— Vi hadde ikke forventet en slik positiv respons i dag. Nå må politimesteren møte oss, og involvere oss sterkere, tilføyer Sandåker.