KRISTIANSAND: — Det er enorme mengder som kommer. Det er så mye til enhver tid at lageret må brukes til å oppbevare post. Vi håper at mottakerne kommer snart, sier daglig leder ved Ica Supermarked på Trekanten i Vågsbygd, Magne Severinsen, til fvn.no.

I løpet av det siste året har den kjente forretningen overtatt Post i butikk. I disse dager er det nok å gjøre for medarbeiderne som jobber med post.

— Vi tar gulvet til hjelp. Pakkene skal logges på nummer, men nå er hyllene studd. Vi har god plass, men ikke god nok. Da jeg gikk hjem i dag så sto det tre konteinere med post igjen som ikke var pakket ut, sier Severinsen.

Mer å gjøre for posten

Ikke mange ledige hull hos Meny Vågsbygd onsdag kveld. Foto: Vegard Nekstad

Ved Meny Vågsbygd på Sagmyra er det også mye post i hyllene.— Det kan være vanskelig å finne plass til pakkene nå før jul. Vi må bruke kriker og kroker for å få plass til alt, sier Joachim Høyland ved Meny Vågsbygd, til fvn.no.

Han bekrefter at det er mye mer å gjøre enn resten av året.

Nasjonalt pakkeproblem

Problemet med fulle posthyller bekreftes også fra andre deler av landet.

I en pressemelding anslår Posten Norge at antall pakker har økt med over 20 prosent denne jula sammenlignet med i fjor.

— Det er selvsagt svært hyggelig for oss med så mye å gjøre, men det gir også noen plassutfordringer når pakker blir liggende. Mange steder begynner det virkelig å bli trangt mellom stablene av pakker, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten.