VIL VINNE: Maren Elise Stribolt (19) er klar for å kjempe om missetittelen. FOTO: PRIVAT

GRIMSTAD: — Jeg liker utfordringer og vil prøve noe nytt. Jeg har ikke vært mye i modellbransjen, men en fotograf som har tatt bilder av meg tidligere mente at jeg burde melde meg på. Det er gøy å se hvor langt jeg kan komme, forteller 19-åringen til fvn.no. Ryktet om den flotte grimstadjenta ble videreformidlet til Frøken Norge-ledelsen og dermed ble hun med i konkurransen.Arrangørene av konkurransen har så langt valgt ut 40 jenter som publikum kan stemme på via sms-meldinger. Halvparten går videre til neste runde i konkurransen.

Satte inn avisannonse

Til daglig jobber hun som frisør på Oddensenteret og Grimstad. En av markedsføringstaktikkene så langt vært plakater i senterets butikker og annonse i en kundeavis.

— Hvis jeg kommer langt i konkurransen, så satser jeg høyt. Men det er viktig å ikke ha for høye forhåpninger, sier hun.

Responsen har så langt ikke latt vente på seg. Stribolt forteller at mange har fått med seg frøken-drømmen.

- Hva vil du gjøre om du vinner?

— Egentlig så vil jeg bare reise rundt, oppfordre andre jenter om å bli med på Frøken Norge og satse. Man kan ikke si at man ikke kan være med fordi at man ikke er god nok, sier den sangglade 19-åringen.

Live Guttu (18) fra Kristiansand og May-Britt Hagane fra Tvedestrand er de to andre kjemper om å vinne.

— Både venner av meg og kjæresten min mente jeg burde melde meg på, sier Guttu til fvn.no.

Nå venter hun i spenning på hvordan duellen på frøken Norges hjemmesider vil gå.

— Jeg håper jo det går bra, og at jeg ligger godt an, men det er umulig å si før avstemningen er over, sier hun. Og om hun går videre til semifinale, får hun først vite den 23. mai, tre dager etter at avstemningen, som foregår på SMS, er avsluttet.

Vil hjelpe rusavhengige

VIL HJELPE: May-Britt Hagane vil bruke missetittelen til å hjelpe mennesker med rusproblemer. FOTO: Camilla Glad Mitic`

— Jeg vil jobbe for å hjelpe folk som sliter med rusproblemer. Det er så mange som ligger under for det, og det tar sånn tid å få hjelp. Jeg brenner veldig for å gjøre noe med det, særlig med den manglende kapasiteten og tilbudet til de som ønsker hjelp ut av rushelvetet, sier May-Britt Hagane (26) fra Vegårshei til fvn.no.Hun deltok i Frøken Norge-konkurransen for to år siden, og har fått modell-jobber i etterkant. Nå prøver hun seg igjen.

- Det er kjempegøy, og det er mange pene jenter med i konkurransen, sier hun.

Til daglig jobber hun i Sector Alarm, og regner med at en missetittel nok ville ha gitt firmaet hennes betydelig reklame.

— Hele konkurransen har jo et pr-element i seg, ved at Frøken Norge-arrangørene oppfordrer oss til å jobbe for å skaffe oss SMS-stemmer og blest rundt selve arrangementet, sier hun.

Å bli kåret i en missekonkurranse tror hun er noe alle jenter innerst inne drømmer om.

- Det er likevel ikke noe som har vært et mål for meg, men det hadde jo vært spennende om ei jente fra Vegårshei kunne ha vunnet, sier Hagane.

40 kjemper om å gå videre

— Vi er inne i en runde hvor vi har plukket ut 40 jenter som vi mener har en grunn til å kjempe om semifinaleplass. Det er veldig stort fokus på at en jente som er fremtidig Frøken Norge klarer å promotere seg selv, sier arrangør av Frøken Norge-konkurransen, Daniel Hamnes, til fvn.no.

270 jenter registrerte seg som deltaker til årets konkurranse og fram til i sommer skal jentene kjempe om plass i semifinalen og senere finalen.

— Det er veldig morsomt å se hva mange jenter har gjort for å skaffe oppmerksomhet om seg selv. Noen har blant annet trykket opp løpesedler om seg selv, sier Hamnes.

En deltaker har fått laget egen radiospot som sendes på en lokalradio i Molde.

- Hva skal til for å vinne Frøken Norge?

— En verdig vinner i Frøken Norge skal ha bein i nesa og snakke for seg selv. Vi ser ganske tydelig hvem som gjør en innsats. De som tror at alle stemmer på dem uten å gjøre noe for det, tar feil, sier Hamnes.