KRISTIANSAND: — Jeg kom fra et møte og møtte en stengt bom ved inngangen til tunnelen, sier Axel Fjell.

Han var en av mange bilister som ble møtt med en stengt tunnel på vei fra Festningsgata i byen mot Baneheitunnelen og E 18 vestover onsdag kveld. Stengningen skapte kaos, mener Fjell.

— Folk var veldig stresset, flere fikk nesten panikk. Mange fryktet nok at det skulle bli seks timer med venting. Det førte til at folk begynte å rygge inn i krysset i Tordenskjoldsgate, og det skapte flere farlige situasjoner, sier Fjell, som sikter til det langvarige køkaoset etter brannen på Vesterveibroa mandag ettermiddag.

- Visste lite

Han mener det var for dårlig skiltet, og for lite informasjon om stengingen på forhånd.

— Hvorfor kan de ikke gjøre dette midt på natten? Der stod en mann i en gul vest, men han visst veldig lite om hva som foregikk. Samtidig ble det sagt at det skulle dreie seg om en øvelse, det var det heldigvis ikke, sier bilisten.

Årsaken til stengningen var spreningsarbeid over tunnelløpet, der Otra Amfi bygges. Ifølge Statens vegvesen var tunnelen stengt i fire minutter, fra klokken 19.53 til 19.57. — De få minuttene var det redusert fremkommelighet, sier Tove Våsjø, operatør ved Vegtrafikksentralen til fvn.no.

Hun har ikke oversikt over hva slags skilting det var mens tunnelen var stengt.

Vil ikke uroe folk nattestid

Distriktsvegsjef i Statens vegvesen Vest-Agder, Johan Mjaaland, mener det var forsvarlig å gjennomføre stengingen slik de gjorde.

— Det var informert gjennom annonser på forhånd. Og det skal ha vært skiltet omkjøring, som normalt, men jeg skal ta det opp i morgen tidlig, sier Mjaaland.

At det foregikk på kveldstid og ikke nattestid mener han er fornuftig.

— Det var kun snakk om noen få minutter. Så det er ikke ønskelig å sprenge på nattestid, slik at folk som sover blir uroa, sier Mjaaland.