Foto: Hans Jacob Brekke

SØGNE: Da Anna Grundbergs kom hjem fra jobb søndag kveld fant hun «Pjuska» i sofaen, preget av tydelige smerter.

BESKUTT: Matmor Anna Grundbergs (30) sier katten hennes var kritisk skadet da hun leverte den til veterinæren. Røntgenundersøkelse avslørte at den var blitt skutt med luftgevær. Foto: Privat.

— Den greide ikke å tråkke på det ene beinet og nærmest krøp baklengs bortover gulvet. Den var i tillegg veldig slapp og ynket seg når jeg prøvde å ta på den, forteller Grundbergs.Hun antok at katten hadde blitt påkjørt og tok den med til veterinæren. Røntgen viste at noe helt annet hadde skjedd.

— Det lå et prosjektil inne i katten. Det hadde gått gjennom magen og lå under huden på den andre siden, sier 30-åringen fra Søgne.

Katten skal ha blitt skutt en eller to ganger. Den ene kula skadet lungene, slik at katten fikk problemer med å puste. Men etter å ha tilbragt ett døgn på klinikken kunne Grundbergs hente «Pjuska» hjem.

Opereres neste uke

«Pjuska» får nå behandling med smertestillende og antibiotika. Prosjektilet kan trolig opereres ut om en ukes tid. Frem til da må katten holdes i bur og i ro.

— Det var veldig alvorlig. Hvis jeg ikke hadde reist til klinikken da jeg gjorde ville den nok ha dødd, sier Grundbergs.

Hun har til sammen tre katter der hun bor på Tangvall. I tillegg driver hun med hester. At noen mennesker ønsker å skade dyr på denne måten er for henne ufattelig.

— Jeg blir provosert, men aller mest skuffet over at folk kan gjøre noe slik med vilje. Jeg hadde problemer med å sove i natt. Du går med en vond klump i magen hele tiden, forteller Grundbergs.

Etterforskes av politiet

I dag gikk hun til politiet for å anmelde episoden.

— Dette her er snakk om skikkelig dyremishandling, og slike saker er ikke noe som blir henlagt. Så dette vil vi etterforske videre, sier politiførstebetjent ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Terje Erklev, til fvn.no.

Grundbergs håper noen kan bidra til gjerningspersonene blir tatt.

— Disse personene må stoppes, sier hun.