KRISTIANSAND: Politiet i Kristiansand startet i fjor høst en omfattende spaning og telefonavlytting av mange personer som var knyttet til kjøp og salg av narkotika. Saken har resultert i mange beslag, blant annet to kilo amfetamin.

Under spaningen og telefonavlyttingen (kommunikasjonskontrollen) ble det avdekket at en 29 år gammel mann fra Kristiansand hadde kontakt med to personer fra Østlandet med utenlandsk opprinnelse.

Overleveringen av 10.000 diazepamtabletter, som har samme innoldt som Vival, Valium og Stesolid, ble overvåket av politiet.

Fire år i fengsel

De to selgerne er nå dømt i Kristiansand tingrett. Den ene (32) fikk fire års ubetinget fengsel. Inkludert i straffen er en resttid etter at han ble løslatt fra soning relativt kort tid før han igjen ble tatt av politiet.

Den andre (33) ble dømt til ett års ubetinget fengsel. Retten ga også politiet medhold i å kunne inndra 27.000 kroner som 32-åringen fikk overlevert av den 29 år gamle kristiansanderen som delbetaling for tablettpartiet. Den samlede prisen som skulle betales var 70.000 kroner.

diazepamtabletter

Den 29 år gamle kristiansanderen som kjøpte diazepamtablettene er dømt til fengsel i tre år og to måneder i Jæren tingrett. I tillegg til å bli domfelt for tablettkjøpet, ble han også dømt for å ha kjøpt to kilo amfetamin, som ble gjemt i de depot på Justvik.

Det er dette kjøpet en 42 år gammel kvinne fra Kristiansand også er tiltalt for, og som hun skal møte i retten for å forklare seg om i morgen.