LYNGDAL: — Vi har ikke kommet noe lenger i forhold til oppklaring av saken. Men politiet har godt trykk på etterforskningen. Vi jobber nå med å hente inn mest mulig informasjon, forteller lensmann i Lyngdal, Anne Margrete Ruud, til Fædrelandsvennen.

Det var klokken 16.50 torsdag at ransalarmen ble utløst i banken som ligger i Alleen midt i Lyngdal sentrum. En tildekket mann troppet opp i skranken i banken og leverte en lapp hvor det stod "dette er et ran".

Mindre pengebeløp

Raneren skal ikke ha sagt noe, men han skal på et tidspunkt ha tatt hånda til innerlommen som om han skulle til å trekke et våpen.Mannen kom seg av sted med et mindre pengebeløp.

Ifølge Ruud jobbet politiet med saken fram til midnatt torsdag. Fredag mobiliseres det flere politifolk fra driftsenheten for å jobbe med ranet.

— Vi har også bistand fra felleskriminalenhet i Agder politidistrikt, forteller Ruud.

Vitner avhørt

Lensmannen forteller at flere vitner er avhørt i saken. Det gjenstår også ytterligere avhør.

Gjerningsmannen løp fra banken etter ranet. Det skal ha vært mange personer i området.

Politiet friga i går kveld et bilde fra overvåkningskamera som viser raneren inne i banken. Også andre overvåknigskamera i butikksenteret og butikkene rundt kan ha fanget opp ranerens bevegelser.

— Vi jobber med å innhente elektroniske spor, sier Anne Margrete Ruud.

Ifølge Farsunds avis skal et vitne ha fulgt etter raneren på sykkel. Politiet søkte torsdag kveld i området ved Refsvolden i Lyngdal. Ruud ønsker ikke å kommentere dette.

Politiet ønsker svært gjerne tips i saken.