KRISTIANSAND: Premieren på Arnardos 62. forestilling i Travparken onsdag kveld samlet 600 menensker. De fikk se et forrykende show:

Tam gribb

For første gang i Norge en tam gribb vist fram av Krenzola jr. Tre elefanter danset, tamme gjess sprang på rekke, akrobat-katter hoppet, for ikke å snakke om halssprekkende akrobatikk fra Duo Glavatskiy hengene i et tøystykke oppe under sirkustaket.

— Vi har prisvinnende artister over hele fjøla, sa Arild Arnardo, som var en stolt mann onsdag kveld.

— Godt å være i gang – og se at folk likte seg. For første gang starter vi sesongen i Kristiansand. Vi spiller hver dag i påsken. Nå skal vi være på reisefot helt til høsten. Opp mot 200.000 mennesker skal se oss før vi vender tilbake til basen på Justøya i Lillesand igjen. Fantastisk, sa sirkusdirektøren, som ikke virker å være i en utdøende bransje.

FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Foto: Tor Erik Schrøder

Nye generasjoner

— Generasjon følger generasjon, både i Arnardo-familien og blant publikum. Det er levende det som skjer på sirkus, og derfor greier vi å samle stadig nye generasjoner rundt vår manesje. Jeg tror sannelig vi skal greie 62 år til, sier direktøren, som ikke kan tenke seg noe annet liv.

Trampeklappen ville nesten ikke slutte etter den to timer lange forestillingen. Folk ville hjem, men i forbifarten fikk vi ropt til noen for å høre hva de syntes.

Ordene som kom tilbake var disse: Kjempeflott, severdig, en opplevelse, fantastisk. En høydare. Ekte sirkus.