KRISTIANSAND: : Klokken 05.46 gikk innbruddsalarmen hos Euronics i Vågsbygd.

— Tyver hadde brukt en varebil som rambukk for å komme seg inn i forretningen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Overvåkningsbilder

Ifølge daglig leder ved butikken, Robert Fredriksen, er det så langt ikke klart hvor store verdier som forsvant i innbruddet, men tyvene skal ha forsynt seg med datamaskiner og mobiltelefoner.

— Politiet har vært og er inne for å sikre spor og ser akkurat nå på overvåkningsbilder, forteller Fredriksen til fvn.no.

Butikken var i morgentimene stengt med sperretape fra politiet og formiddagen skal brukes til å rydde opp i rotet som tyvene etterlot seg.

Også i fjor høst hadde butikken uønskede gjester inne.

Etter å ha vært inne i butikken skal tyvene så ha satt seg inn i bilen, som skal være av typen Volkswagen Caddy, og kjørt vekk fra stedet. Politiet etterlyser nå vitner som kan ha sett bilen langs veien. Bilen antas å ha store skader i fronten etter sammenstøtet.

Funnet igjen

— Så dersom noen i kristiansandsområdet har møtt eller sett en slik lys bil, enten på veien eller parkert, så ønsker vi at de tar kontakt med oss i politiet, opplyser operasjonsleder.

Klokken 12.25 fikk politiet inn en stjålen melding på bilen som ble brukt til å kjøre inn i Euronics-butikken på Sagmyrene. Kort tid etterpå ble bilen funnet forlatt ved Bråvann.

— Klokken 13.36 ble bilen funnet ved Bråvann. Vi har nå tatt hånd om bilen og sikret eventuelle spor, forteller Solås.

Ifølge ham var det en del skader på bilen.

Euronics Grimstad

BOKSÅPNER: Tyvene brukte en boksåpner for å komme seg inn i bygningen til Euronics i Grimstad. FOTO: Ernest Boswarva Foto: Ernest Boswarva

Euronics i Vågsbygd var ikke den eneste Euronics-butikken som ble besøkt av innbruddstyver i natt. Også Euronics på Bergemoen i Grimstad har hatt besøk av uvdekommende.

— Vi vet ikke om det er blitt stjålet noe fra denne butikken, men noen har i løpet av natten forsøkt å bryte seg inn gjennom veggen, forteller Solås.

Daglig leder ved butikken, Frode Arntsen, kan opplyse om at tyvene ikke fikk med seg noen varer fra Euronics-butikken i Grimstad.

— De brukte en boksåpner til å skjære seg gjennom veggen til lageret, men det er ganske vanskelig å få med seg lagervarer gjennom et hull i veggen, sier han.

Politiet har vært på stedet.

— Og nå venter vi på at teknikeren skal komme så fort han er ferdig i Vågsbygd, sier Arntsen.

Politiet utelukker ikke at det kan være sammenheng mellom de to innbruddene.