KRISTIANSAND: Fra og med i dag trer en ny samarbeidsavtale mellom Fædrelandsvennen og økonominettstedet E24 i kraft. Våre lesere og nettbrukere vil merke det på to måter:

På papiravisens næringslivssider kommer vi til å trykke en del artikler hentet fra E24. I Fædrelandsvennens nettavis, fvn.no, kommer vi til å ha E24-saker på førstesiden. Ved å klikke på artikkelen, ledes nettbrukeren direkte videre til saken på E24. – E24 får profilert seg i Fædrelandsvennen, som er en viktig avis for Sørlandet. Dessuten regner vi med at det vil gi et hyggelig bidrag til trafikken på nettstedet vårt, sier E24s sjefredaktør og administrerende direktør Per Valebrokk . (Jo da – han er sønn til kristiansander og nasjonal medieprofil Kåre Valebrokk.)

Valebrokk ser også for seg redaksjonelt samarbeid når spennende ting skjer i sørlandsk næringsliv. – Fædrelandsvennen kan Sørlandet, vi kan økonomi, bemerker han, som leder en bedrift med 24 ansatte, hvorav 14 i redaksjonen.

Fædrelandsvennen inngår i Media Norge, men ingen av de andre, regionale mediehusene i konsernet – Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad – har inngått tilsvarende avtale med E24 .

– Kommer de etter?

– Avtalen med Fædrelandsvennen legger ingen føringer i så henseende, men vi ser gjerne at den blir et eksempel til etterfølgelse. Samarbeidet med Fædrelandsvennen vil synliggjøre det vi ser som en naturlig vei å gå, sier Per Valebrokk.

– Fædrelandsvennens sjefredaktør Hans-Christian Vadseth var din forgjenger i E24. Har det forenklet diskusjonene?

– Helt sikkert, men vi snakker lett sammen i alle fall. Vi ble enige over en kopp kaffe, fastslår E24-sjefen.

SAMARBEIDER: Nyhetsredaktør Morten Ræd, Fædrelandsvennen. FOTO: EIRIK ANDRESEN Foto: Eirik Andersen

Hos Fædrelandsvennen understreker nyhetsredaktør Morten Rød at samarbeidet med E24 primært vil komme nettavisens brukere til gode.– Også tidligere, da vi brakte en del stoff fra NA24, så vi at brukerne etterspør supplement til den lokale økonomi— og næringslivsdekningen, typisk makroøkonomi og børskommentarer. Generelt vet vi at det er stor interesse for slikt stoff og ønsker å fokusere sterkere på det fremover. Samarbeidet med E24 innebærer et tilleggselement i så henseende, sier Rød.

Han legger til at Sørlandet er en landsdel med et rikt nærings-liv. – Med bedrifter som er internasjonalt ledende på sine områder.