ARENDAL: Etter at Luftfartstilsynet fant avvik i de interne rutinene hos Norsk Luftambulanse, truet de med å sette ni legehelikoptre på bakken dersom ikke nødvendige utbedringer ble gjennomført.

Les også: Luftambulansen kan bli satt på bakken

Norsk Luftambulanse fikk frist mandag ettermiddag. Men i helgen har representanter fra Luftfartstilsynet foretatt ny revisjon og har veiledet selskapet i arbeidet med å forbedre de interne kvalitetsrutinene på teknisk avdeling, ifølge Norsk Luftambulanse.

Var bekymret

Tilsynet er nå så fornøyd med utbedringene at varselet om suspensjon er trukket tilbake.

— Legehelikoptrene har vært i beredskap som normalt hele tiden, og vi er glade for at de kan fortsette å være det, sier administrerende direktør Anne Mari Jakobsen i Norsk Luftambulanse AS på hjemmesidene til selskapet.

Seksjonsansvarlig og overlege ved Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) i Arendal, Hans Julius Heimdal, fikk beskjeden om at faren var over lørdag morgen.

— Vi var bekymret, men jeg tror nok myndighetene er veldig klar over hvor viktig tjenesten er. Men ting skal være i orden, og det er bra at det settes fokus på det. sier Heimdal til fvn.no.

Dokumentasjon

Avvikene som ble påpekt dreide seg ikke om selve det tekniske vedlikeholdet, men om dokumentasjonen av dette.

— Det har aldri vært tvil om at helikoptrene har vært flygedyktige, sier Heimdal.

Norsk Luftambulanse vil nå engasjere en ekstern revisor med relevant kompetanse og erfaring for å gjennomføre interne revisjoner.

— Norsk Luftambulanse AS tar mål av seg til å være en operatør som leverer bedre enn Luftfartstilsynets krav. Det har vi ikke gjort i denne situasjonen. Derfor vil vi fortsette å arbeide for å løfte vårt kvalitetsarbeid ytterligere, sier Jakobsen.