I en periode fra 21. juli i fjor fram til forsommeren i år har den domfelte tyrannisert sin ekskjæreste, som han har barn med. 31-åringen er ilagt besøksforbud, men dette har han brutt en rekke ganger. Gjennom tekstmeldinger er ekskjæresten drapstruet et stort antall ganger. I tillegg har mannen utøvet vold mot kvinnen.

Kristiansand tingrett skriver i sin dom at "så vel individualpreventive som allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon i nærværende sak. Det er skjerpende at tiltalte bare to dager etter at han løslates fra soning av forrige dom på nytt begår ny kriminalitet. Det er også skjerpende at truslene, legemsfornærmelsene og bruddene på besøksforbudet er rettet mot tidligere kjæreste som han har barn med og at han bevisst har spilt på den psykiske binding som har foreligget mellom dem. Tiltaltes handlinger overfor fornærmede har vært foranlediget av sykelig sjalusi og i et behov for å kontrollere henne. Truslene er hver for seg alvorlige, de har et svært stort omfang og de har foregått over et langt tidsrom. Det skal også påpekes at for et par av postene så følges truslene opp med vold.

Vold med barnet på fanget

Den ene voldsepisoden skjer også mens fornærmede har partenes felles barn på fanget. Dette viser etter rettens oppfatning at tiltalte har lite sperrer for å utøve vold. Dette gjør også at de øvrige truslene virker spesielt skremmende for fornærmede, noe tiltalte var klar over. Fornærmede var ved en rekke av episodene svært redd. Det er også skjerpende at noen av truslene og de to legemsfornærmelsene finner sted i fornærmedes hjem, et sted der hun i utgangspunktet skulle kunne føle seg trygg. I forhold til brudd på besøksforbudet vises det til at tiltalte har vist en total mangel på å ville overholde dette. Han tar kontakt med fornærmede dagen etter dette er ilagt. Det er også skjerpende at tiltalte selv skaper de uholdbare situasjonene han så truer henne til ikke å politianmelde".

To års fengsel

Av fengselsstraffen på to år er fire måneder gjort betinget fordi det er utmålt fellesstraff med en betinget del hvor domfelte har begått nye forbrytelser i prøvetiden.

Tiltalte er tidligere domfelt seks ganger i tiden 2003 til 2010. Fire av dommene gjelder blant annet ran og en av dommene gjelder blant annet legemsfornærmelse. Han er også bøtelagt 17 ganger i tiden 1998 til 2011. Dommere var tingrettsdommer Ben Fegran, samt meddommerne Tore Smeplass og Ruth Åse Hommefoss.