MANDAL: Det opplyser politioverbetjent ved Mandal politistasjon, Jan Arild Wigemyr, til fvn.no.

— Det jeg kan bekrefte er at det på siktedes bolig ble pågrepet en person like etter ranet. Vedkommende er siktet for besittelse av narkotika, men er også mistenkt i ranssaken, opplyser Wigemyr.

Arrestert

17-åringen ble i likhet med ransmannen kjørt til sentralarresten i Kristiansand. Da fvn.no snakket med Wigemyr tirsdag ettermiddag, var 17-åringen ennå ikke avhørt i saken. Gutten har i lang tid bodd på en barnevernsinstitusjon i Mandal.

— Gutten som ble pågrepet i siktedes bolig, vil bli avhørt i forbindelse med ranet. Han har status som mistenkt i saken, sier Wigemyr.

Det var like etter midnatt natt til tirsdag at en 21-åring fra Mandal ranet til seg et mindre pengebeløp fra bensinstasjonen på Mones vest for Mandal sentrum. 21-åringen rettet en kniv mot en kvinnelig ansatt og truet til seg penger. Han var ikledd finlandshette og hettegenser.

Omkring én time senere ble gjerningsmannen pågrepet på utestedet Mandalspøbben i sentrum av byen.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser Wigemyr.

Erkjente

I avhør skal 21-åringen ha lagt alle kort på bordet.

— Han har innrømmet at det var han som begikk ranet, og har erkjent straffskyld, sier etterforskeren.

Mannen er ikke tidligere straffedømt, men er ilagt bøter for flere tyveri. Politiet har også oversendt noen mindre narkotikasaker til påtalemessig vurdering, men disse har ennå ikke blitt pådømt. 21-åringen omtales som en kjenning av politiet.

Politiet har ikke klart å finne ransvåpenet. Deler av ransutbyttet er kommet til rette.

Dømt for ran

17-åringen som ble pågrepet i 21-åringens bolig, er tidligere dømt for både bussran i Kristiansand og ran av en kiosk på Lund. Han er også dømt for vold mot politiet, tyveri av et pengeskap fra en barnevernsinstitusjon, innbrudd på en bensinstasjon i Tveit og for å ha mottatt utbytte fra et ran på en bensinstasjon i Songdalen.

Bensinstasjonen på Mones ble utsatt for ransforsøk i juni i fjor. To yngre personer kom da løpende inn på stasjonen og truet betjeningen. Bensinstasjonens sikkerhetssystem sørget imidlertid for at ranerne ikke fikk med penger fra stedet.

21-åringen vil trolig ble løslatt med krav om meldeplikt. Hva som skjer med 17-åringen, avhenger av hva han forklarer i avhør, opplyser Wigemyr.