KRISTIANSAND: Austegdene har fått kjenne de største ødeleggelsene på kroppen etter den siste uværsperioden.

Innpå tre av fire skadesaker på Agder er det arendalitter og folk bosatt i Grimstad-området som står for innmeldelsen av.

— Vi har registrert 71 saker i Vest- og Aust-Agder bare siden Berit tok tak i landsdelen, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

29 av sakene kommer fra Vest-Agder, og 42 i Aust.

"Lille-Berit" verst

— Det er hovedsaklig bygningsskader, samt trær som har blåst over biler, tilhengere og verandaer, hus og garasjetak. Det er gjengangerne, sier Vennesland.

If alene har registrert 688 saker landet over etter at Berit startet herjingene.

Bransjen har omkring 2000 skadesaker totalt å baske med etter uværet.

De ferske tallene er oppdatert onsdag klokken 14.00. På landsbasis regner man at skader for omkring 200 millioner er meldt inn, og flere er på vei.

I dag kan vinden komme opp i en styrke som overgår «Berit», og Vestlandet kan oppleve en kortvarig orkan, i følge meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center.

Sjekker Color Line

Basert på kundekontakten If har, nevner Vennesland Superspeed som et barometer for hvordan forholdene vil bli.

- De forteller at de jevnlig sjekker om ferja går, og hvis den er innstilt, går de i gang med å sikre utemøbler og løse gjenstander, sier hun.

Vennesland maner også folk til å være føre var foran neste vindperiode.

— Vi ser at trær som står nær hus utgjør en fare. I tillegg bør man sikre løse gjenstander som trampoliner, sykler og slikt, så det ikke er fare for personskader, sier hun.