KRISTIANSAND: En 38 år gammel mann fra Kristiansand er nå dømt i Kristiansand tingrett for flere lovbrudd begått mot politibetjenter, brudd på vegtrafikkloven og narkotikaovertredelser. For dette ble han dømt til fengsel i fem måneder hvorav to gjøres betinget. I tillegg må han betale 6.000 kroner i bot og mister førerretten for motorvogn i tre år.

Flere av lovbruddene ble begått om formiddagen 27. september 2008. Mannen kjørte da bil på Vesterveien. Ved avkjørselen til KMV-tomta ble han vinket inn til kontroll av en politibetjent som stod i veibanen, etter at politiet hadde fått tips om at mannen kjørte Audien i ruspåvirket tilstand.

Biljakt

Men 38-åringen så ikke ut til å ha noen hensikter til å stoppe og fortsatte rett mot politibetjenten. Han måtte hoppe til side for ikke å bli truffet av bilen, står det i dommen. Politiet tok umiddelbart opp jakten etter mannen.

«Politibetjentene (…) innhentet tiltalte i rundkjøringen ved Gartnerløkken. De klarte her å komme foran tiltalte, som allerede var hindret av en annen bil, men tiltalte tvang seg videre, kjørte herunder inn i politibilen, men kjørte deretter videre oppover Setesdalsveien. Politibetjentene fortsatte forfølgningen til krysset inn mot Suldalen. Der mistet de ham av syne, men etter kort tid så de en person som politibetjenten kjente igjen som fører av Audien,» heter det i dommen. Mannen ble så pågrepet med bilnøklene i lomma.

Mannen var da påvirket av både narkotika og alkohol, og dømt også for dette. Han har forklart at han ikke husker noe av forholdet fordi han hadde drukket betydelige mengder alkohol og fått «blackout». Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. Han er også dømt for kjøring uten lappen ved tre andre anledninger i 2009. — Jeg knerter dere

30. mars i fjor ble det funnet 408 gram hasjis i 38-åringens leilighet, noe han også ble dømt for.

De siste forholdene mannen ble dømt for skjedde natt til torsdag 9. juli i fjor. Mannen ble kontaktet av politiet i krysset av Skippergata/Kronprinsensgate i Kristiansand etter meldinger om en konflikt mellom et par i en drosje. I forbindelse med dette sa han til to politibetjenter at «Jeg knerter dere begge to lett» med mer. Han formet også hånden som et skytevåpen og rettet den mot en av betjentene.

Mannen var også tiltalt for en trussel i et avhør senere denne dagen, men dette ble han frifunnet for.