ARENDAL: — AMK-sentralen må flytte ut av dagens lokaler på grunn av utvidelse av teknisk utstyr i forbindelse med nytt nødnett, og lokalene som pasientreiser benytter er uhensiktsmessige, heter det i et skriv fra sykehusdirektør Jan Roger Olsen.

Det betyr at AMK-sentralen flyttes fra Arendal. Sykehusets arbeidsgruppe anbefaler at AMK-sentralen flyttes til Lillesand. I tillegg foreslår arbeidsgruppa samlokalisering av AMK, Pasientreisekontoret og PTSS (Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus).

— Faglig samhandling og kompetanseutvikling kan tale for behov for fysisk nærhet til sykehus, mens rekruttering fra flere miljøer, særlig til stillinger for ambulansefagarbeidere, kan tale for lokalisering langs aksen Arendal-Lillesand, sier Olsen, til Agderposten.

Argumentene for flytting og samlokalisering til Lillesand er blant annet en erkjennelse av at man må flytte til Lillesand med tanke på rekrutteringssituasjonen ved AMK, samtidig som man ønsker å bevare den kompetansen som allerede er opparbeidet.

Ifølge sykehusdirektøren ønskes det en avklaring i god tid før sommeren.